@media (max-width: 1150px) { #top-menu { display: none; } #et_mobile_nav_menu { display: block; } }

Opening maart 2013

Op vrijdag 15 maart 2013 vond de officiele opening plaats van ons nieuwe MFC.

Voorheen het Wapen van Beugen

Het was vroeger het verenigings gebouw. Eind jaren 60 is het gebouw compleet vernieuwd, in het begin met woonhuis, rode kruis gebouw en ook de huisarts had zijn praktijk. De zaal was de gymzaal tot dat in de jaren 80 de Slaterthal werd gebouwd

In de jaren 80 is het gebouw opgeknapt en kwam er ook een creche, later peuterspeelzaal. In de jaren 90 is de sporthal verdwenen en is dit zaal geworden.
Het plan voor nieuwbouw is al eind vorige eeuw gemaakt maar pas na veel overleg in 2012 gestart. We wilden eindigen in 2011 met de big boem, een spetterend eindfeest in het oude gebouw. Door uitstel van nieuwbouw is het gebouw nog tot januari 2012 blijven staan, toen is echt de sloop en nieuwbouw begonnen. Leo Daanen heeft een hele mooie film gemaakt van afbraak en nieuwbouw, deze is ook tijdens de opening te zien geweest.

De opening bestond uit 2 dagen.

Op vrijdag was het officiele gedeelte, receptie met genodigden en diverse sprekers. De burgemeester, een ambtenaar van de provincie vanwege de Idop subsidie, onze voorzitter Frans vd Zande, de aannemer Peter Martens en zijn compagnon van Maeselandt de heer Bonne, Ben Wouters van Mooiland Maasland omdat het hoekgedeelte van hen is en een woordvoerster van Shop Court, de uitbater van het winkelgedeelte.

Hierna mocht iedereen naar buiten waar door het Gilde in vol ornaat, samen met een aantal gildebroeders uit Grave, met een kanonschot de naam van ons nieuwe MFC werd onthuld: Het Kruispunt.